• Voor 16.00 uur besteld, morgen in huis
  • Advies van productspecialisten
  • 10000+ artikelen
  • Persoonlijk zakendoen

Privacyverklaring                                                                                                                                          

2023

Je privacy is voor ons van groot belang. Wij houden ons dan ook aan de privacywet. Dit betekent dat je gegevens veilig zijn bij ons en dat wij ze altijd netjes gebruiken. In deze privacyverklaring leggen we uit wat we bij ons allemaal doen met informatie die we over jou te weten komen. Als je vragen hebt, of wilt weten wat we precies van je bijhouden, neem dan contact op met ons.

Contactformulier

Met het contactformulier kun je ons vragen stellen of aanvragen doen. Hiervoor gebruiken wij je naw-gegevens, e-mailadres, telefoonnummer, factuuradres, nickname, IP-adres en praktijknaam. Deze hebben wij nodig om contact met je op te nemen. Wij bewaren deze informatie naargelang de aard van het formulier of de inhoud van je e-mail nodig is voor de volledige beantwoording en afhandeling daarvan.

Cookies

Onze website gebruikt cookies. Cookies zijn kleine bestanden die informatie kunnen opslaan op je computer, telefoon of tablet. Met functionele cookies zorgen we er voor dat de website goed en functioneel werkt. Met tracking cookies kan ook het surfgedrag gemeten en vastgelegd worden.

Onze website maakt gebruik van zowel functionele als tracking cookies. Wanneer je onze website voor het eerst bezoekt, tonen wij een cookiemelding met uitleg over de cookies. Hierbij zullen we je vragen om akkoord voor het gebruik van deze cookies. In onze cookieverklaring laten wij zien welke cookies we met welk doel gebruiken. Het is mogelijk om een afzonderlijke toestemming per cookiecategorie door te geven, maak hiervoor gebruik van de betreffende check-box. Met andere bedrijven die cookies plaatsen hebben wij afspraken gemaakt over het gebruik van de cookies. Toch hebben wij geen volledige controle op wat zij zelf met de cookies doen. Lees dus ook hun privacyverklaringen. Wil je deze cookies niet meer ontvangen op onze website? Wijzig dan je cookie-voorkeur bij onze cookieverklaring.

Wijzigingen in deze privacyverklaring

Wanneer onze dienst of bedrijfsvoering wijzigt, moeten wij natuurlijk ook de privacyverklaring aanpassen. Let dus altijd op de datum hierboven en kijk regelmatig of er nieuwe versies zijn. Wij zullen ons best doen wijzigingen ook apart aan te kondigen.

Google Analytics

Wij gebruiken Google Analytics om bij te houden hoe bezoekers onze website gebruiken. Wij hebben het "Data Processing Amendment" van Google getekend. Daarin staan strikte afspraken over wat zij mogen bijhouden. Wij hebben Google niet toegestaan de verkregen Analytics informatie te gebruiken voor andere Google diensten. Wij laten Google de IP-adressen anonimiseren. Hiervoor geef je toestemming door middel van de cookiemelder.

Welke rechten kun jij uitoefenen met betrekking tot jouw gegevens?

Als je vragen hebt of wilt weten welke persoonsgegevens wij van jou hebben, kun je altijd contact met ons opnemen. Zie de contactgegevens hieronder.

Je hebt de volgende rechten:

- uitleg krijgen over welke persoonsgegevens we hebben en wat we daarmee doen

- inzage in de precieze persoonsgegevens die we hebben

- het laten corrigeren van fouten

- het laten verwijderen van verouderde persoonsgegevens

- intrekken van toestemming

- bezwaar maken tegen een bepaald gebruik

    Let op dat je altijd duidelijk aangeeft wie jij bent, zodat we zeker weten dat we geen gegevens van de verkeerde persoon aanpassen of verwijderen.

    Hoe worden jouw gegevens beveiligd?

    Beveiliging van persoonsgegevens is voor ons van groot belang. Om je privacy te beschermen, nemen wij de volgende maatregelen:

    - Toegang tot persoonsgegevens wordt afgeschermd met een gebruikersnaam en wachtwoord

    - Wij maken gebruik van beveiligde verbindingen (Secure Sockets Layer of SSL) waarmee alle

    informatie tussen jou en onze website wordt afgeschermd wanneer je persoonsgegevens invoert

    - Wij nemen fysieke maatregelen zoals sloten en kluizen voor toegangsbescherming van de

    systemen waarin persoonsgegevens opslagen zijn

    - Toegang tot persoonsgegevens wordt afgeschermd met een gebruikersnaam en een login token

    - De gegevens worden na ontvangst opgeslagen in een apart, afgeschermd systeem

    - Wij houden logs bij van alle opvragingen van persoonsgegevens

    Wijzigingen in deze privacyverklaring

    Wanneer onze dienst of bedrijfsvoering wijzigt, moeten wij natuurlijk ook de privacyverklaring aanpassen. Let dus altijd op de datum hierboven en kijk regelmatig of er nieuwe versies zijn. Wij zullen ons best doen wijzigingen ook apart aan te kondigen.

    Klacht indienen

    Als je vindt dat wij je niet op de juiste manier helpen, dan heb je het recht om een klacht in te dienen bij de toezichthouder. Deze heet de Autoriteit Persoonsgegevens.

    Wie is verantwoordelijk voor jouw gegevens?

    Ortho Import & Trading B.V.

    Edisonstraat 3

    3861 NE Nijkerk

    Customersupport@oitrading.nl

    033-2043010

    Gegevens voor het aanmaken van jouw account

    Wanneer je bij ons klant wordt, gebruiken wij je persoonsgegevens om je goed van dienst te kunnen zijn. Hiervoor gebruiken wij je naw-gegevens, e-mailadres, telefoonnummer, factuuradres, betalingsgegevens, IP-adres, praktijknaam & functie. In het geval dat je een abonnement bij ons hebt afgenomen gebruiken we ook je betalingsgegevens. Deze hebben wij nodig vanwege het contract die we met je sluiten. Wij bewaren deze informatie tot je bestelling is afgerond en zeven jaar daarna (dat is de wettelijke bewaarplicht).

    Gegevens in jouw account

    Bij bepaalde onderdelen van onze dienst moet jij je eerst registreren. Je moet dan informatie over jezelf opgeven en een gebruikersnaam kiezen. Daarmee maken wij een account, waarop je kunt inloggen met die gebruikersnaam en een zelfgekozen wachtwoord. Hiervoor gebruiken wij je naw-gegevens, e-mailadres, telefoonnummer, factuuradres, betalingsgegevens, gebruikersnaam, IP-adres, praktijknaam & functie. Dit doen wij op basis van je toestemming. Wij bewaren deze informatie tot zes maanden nadat je het account hebt opgeheven. Wij bewaren deze informatie zodat je ze niet steeds opnieuw in hoeft te vullen en zodat we je makkelijker kunnen benaderen als dat nodig is bij de dienst. Je kunt via je account de informatie aanpassen wanneer je dat wilt.

    Gegevens voor het verwerken van jouw bestelling

    Wanneer je bij ons een bestelling plaatst, gebruiken wij je persoonsgegevens om deze netjes af te kunnen handelen. Wij mogen je persoonsgegevens dan aan onze bezorgdienst geven om de bestelling bij je te laten bezorgen. Ook krijgen wij informatie over je betaling van je bank of creditcardmaatschappij. Hiervoor gebruiken wij je naw-gegevens, e-mailadres, telefoonnummer, factuuradres, betalingsgegevens, praktijknaam.

    Deze hebben wij nodig vanwege het contract die we met je sluiten. Wij bewaren deze informatie tot twee jaar nadat je bestelling is afgerond en zeven jaar daarna (dat is de wettelijke bewaarplicht). Het uitvoeren van een aanvraag. Indien u een offerte opvraagt of een overeenkomst met ons aangaat, worden daarbij in ieder geval uw contactgegevens gevraagd. Ook andere persoonsgegevens kunnen noodzakelijk zijn voor de uitvoering van de overeenkomst, afhankelijk van de aard van de overeenkomst. Daarnaast worden de gegevens gebruikt voor facturatie van de geleverde producten/verleende diensten.

    Gegevens voor het afsluiten van een abonnement

    Je kunt bij onze dienst een betaald abonnement afsluiten, waarbij wij je persoonsgegevens gebruiken om de betaling af te handelen.

    Hiervoor gebruiken wij je naw-gegevens, e-mailadres, telefoonnummer, geboortedatum, geslacht, factuuradres, betalingsgegevens, KvK-nummer, gebruikersnaam, IP-adres, praktijknaam & functie. Dit zijn wij wettelijk verplicht. Wij bewaren deze informatie tot twee jaar nadat je het abonnement hebt opgezegd en zeven jaar daarna (dat is de wettelijke bewaarplicht)

    Gegevens voor toegang portaal

    Met ons portaal krijgt je toegang tot een beheeromgeving waar je zelf dingen kunt instellen, opgeven en wijzigen voor de dienst. Wij houden bij wat je gedaan hebt en wanneer, zodat daar bewijs van is. Hiervoor gebruiken wij je naw-gegevens, e-mailadres, telefoonnummer, factuuradres, betalingsgegevens, gebruikersnaam, IP-adres, praktijknaam & functie. Deze hebben wij nodig vanwege het contract die we met je sluiten. Wij bewaren deze informatie tot zes maanden na het einde van de dienstverlening aan jou.

    Gegevens voor het In-app aankopen doen

    Je kunt in onze dienst dingen kopen waarbij wij je persoonsgegevens gebruiken om de aankoop af te handelen en te registreren. Hiervoor gebruiken wij je naw-gegevens, e-mailadres, telefoonnummer, factuuradres, betalingsgegevens, gebruikersnaam, ip-adres, praktijknaam & functie. Hier hebben wij een legitiem belang bij. Wij bewaren deze informatie tot twee jaar nadat je bestelling is afgerond en zeven jaar daarna (dat is de wettelijke bewaarplicht).

    Gegevens voor reviews

    Na aankoop van je artikelen, kun je een review plaatsen in onze shop. De review is zichtbaar voor anderen. Wij kunnen jou ook om een review vragen nadat je een artikel hebt gekocht. Dit kunnen we doen door je een e-mail te sturen. Ook kunnen wij reviews uitvragen op basis van acties met onze partners. Hiervoor gebruiken wij je gebruikersnaam, e-mailadres en IP-adres. Deze hebben wij nodig vanwege het contract die we met je sluiten. Wij bewaren deze informatie tot twee jaar nadat je bestelling is afgerond en zeven jaar daarna (dat is de wettelijke bewaarplicht).

    Gegevens voor marketing

    Gepersonaliseerde promotie e-mails

    Het kan voorkomen dat wij je uitingen sturen over relevante ontwikkelingen. Als wij dit doen, dan zal dit voornamelijk per e-mail, via social media en soms via de post of per telefoon gaan. Je kunt op ieder moment bezwaar maken tegen deze promotie. Je kunt dit telefonisch doorgeven, of via het portaal.

    Gepersonaliseerde e-mail nieuwsbrieven

    Je kunt je abonneren op onze nieuwsbrief. Dit abonnement kun je op ieder moment opzeggen. Iedere nieuwsbrief bevat een afmeld-link. Je e-mailadres wordt alleen met je toestemming toegevoegd aan de lijst van abonnees. Deze gegevens worden bewaard totdat je het abonnement opzegt. Met het mailprogramma Mailchimp hebben wij een verwerkersovereenkomst gesloten. Wij hebben Mailchimp niet toegestaan de verkregen informatie te gebruiken voor andere Mailchimp diensten en activiteiten.

    Analyse en statistieken

    Wij houden statistieken bij over het gebruik van onze dienst, waarbij we ook individuele gegevens kunnen inzien. Met deze statistieken verbeteren we onze dienst om zo bijvoorbeeld alleen nog relevante informatie te laten zien. Wij kunnen je persoonsgegevens met elkaar combineren om meer over je te weten te komen. Uiteraard zullen wij je privacy te allen tijde respecteren. Wil je dit niet, dan kun je dit altijd aan ons melden.

    Hiervoor gebruiken wij je naw-gegevens, e-mailadres, gebruikersnaam, IP-adres. Hiervoor geef je toestemming door middel van de cookiemelder. Wij bewaren deze informatie voor één jaar.

    Locatiegegevens

    Soms is het nodig voor onze dienst om te achterhalen op welke plek je bent. We vragen dan apart of we dit mogen weten en alleen als je dan toestemming geeft, krijgen wij deze informatie. Voor deze dienst gebruiken wij de navigatie- en locatiesoftware op je telefoon, tablet of computer. Wij hebben geen controle over wat de makers van deze software (zoals Google Maps) daarmee doen. Lees dus altijd ook hun privacyverklaringen.

    Derden die jouw gegevens verwerken

    Voor de uitvoering van onze dienstverlening schakelen we soms derden in. We geven je gegevens alleen door aan andere partijen als dat echt nodig is voor onze dienstverlening of als de wet zegt dat dat moet. Voorbeelden zijn: onze IT-dienstverleners die ons ondersteunen bij problemen, bezorgpartners die je goederen leveren of dat we bij een vermoeden van fraude aangifte mogen doen bij de politie.

    Ondersteunende partijen krijgen alleen toegang tot jouw persoonsgegevens als zij jou een dienst leveren namens ons. Wij maken gebruik van diverse programma's voor analytische en marketingdoeleinden. Op onze website zijn social media buttons en koppelingen opgenomen. Hiermee verzamelen de beheerders van deze diensten (zoals bijv. WhatsApp en E-mailproviders), na jouw goedkeuring, mogelijk je persoonsgegevens. Dit kan alleen nadat jij hier toestemming voor hebt gegeven via onze cookiemelder. Deze toestemming kun je later altijd weer intrekken. Je leest hier meer over in onze cookieverklaring en het privacybeleid van deze partijen. We verkopen jouw gegevens nooit aan derden. Sommige partners zijn gevestigd buiten de Europese Unie (zoals bijv. Google Analytics). Wij hebben strikte afspraken met hen en zij moeten de Europese privacywet naleven. Wij vragen altijd eerst je toestemming voordat zij je gegevens krijgen.

    Productspecialist spreken

    Productspecialist spreken?

    Onze specialisten staan klaar om u een passend advies te geven. Bel of Whatsapp op 033-2043010 en kom direct in contact met ons.

    Bel naar 033-2043010
    Whatsapp ons

    Stel uw eigen catalogus samen

    Nooit meer zoeken naar de juiste producten! In onze webshop stelt u eenvoudig uw eigen catalogus samen waaruit u gemakkelijk producten kunt bestellen.

    Account aanvragen